Boeken

Schrijver, journalist, columnist

In 2022 debuteerde Pepijn met De laatste man bij Uitgeverij Thomas Rap. Na tien jaar hockey op het allerhoogste niveau stopt Pepijn Keppel plots. Zijn hele puberteit stond in het teken van topsport, er was voor weinig anders ruimte. Zeker niet voor de vraag waar dat allesoverheersende gevoel van eenzaamheid vandaan kwam. Omdat hij werd gepest op school, omdat hij eigenlijk helemaal niet had willen hockeyen? Of misschien toch vanwege zijn seksuele geaardheid?

De laatste man werd genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker, het beste sportboek van het jaar.

“Een openhartig, ontroerend en soms pijnlijk verslag van een worsteling van een topsporter die niet anders wil zijn, maar die toch moet accepteren dat hij homoseksueel is.”

– Rik van de Westelaken

Pepijn schreef een essay voor de bundel Op de sofa (2022), die werd samengesteld door Maurits de Bruijn en uitgegeven door Das Mag. Het verhaal van Pepijn werd voorgepubliceerd in De Groene Amsterdammer. Naar aanleiding van zijn verhaal schrijft Pepijn momenteel zijn tweede boek Zus, over hoe hij en zijn zusje steeds verder van elkaar verwijderd raakten door psychische problemen. Het verschijnt in 2024 bij Uitgeverij Thomas Rap.